Elke hond verdient een fotoreportage op locatie in een eigen vertrouwde omgeving. Wij komen naar je toe en maken de mooiste reportages

Waarom foto’s van je hond zo belangrijk zijn om te laten maken

Honden zijn al duizenden jaren de beste vriend van de mens. Het is geen wonder dat ze nog steeds een grote rol spelen in ons dagelijks leven. Als je ooit een hond hebt gehad, dan weet je dat de hondenliefde tussen mensen en honden met elkaar verbindt. Het is een verbinding die het 100% waard is om vast te leggen met een mooie fotoreportage. Of het nu een momentopname is van ons dagelijks rondje door het bos, of een speciale gelegenheid zoals een verjaardag, fotografie is een geweldig hulpmiddel om die herinneringen vast te leggen.

Honden zijn niet alleen huisdieren, maar ook familieleden en trouwe maatjes, die hun hele leven loyaal naast ons staan. Helaas leven honden niet zo lang als we graag zouden willen. Dit is juist de reden waarom we de momenten die we samen hebben moeten koesteren en moeten vastleggen. Fotografie van je trouwe maatje is het krachtigste hulpmiddel om onze herinneringen voor altijd te bewaren. We hebben  helaas zelf ervaren hoe jammer het is als je geen mooie beelden heb laten maken. Laat ons jou helpen met mooiste foto’s te maken en kies voor de hondenfotograaf met een hart voor honden.

Verras eens een hondenbaasje met een kadobon voor een fotosessie

Kadobon
Wil je iemand verrassen met een origineel cadeau ? Dat kan bij ons in de vorm van een kadobon voor een fotosessie. Jij bepaald voor welk  bedrag dit moet zijn en welke extra’s daar bij inzitten. Voor elk budget is er een mogelijkheid.

Fotoafdrukken en andere produkten
Wij drukken zelf geen foto’s af maar laten alles door een professioneel fotolab maken. Dit betekend mooie heldere kleuren, waar je jaren lang van kan genieten. Wij leveren alleen hoogwaardige eindprodukten met kleurechtheidsgarantie. Een canvas die niet doorschijnt , een dibond die je buiten of binnen kan ophangen,een plexifoto met een extra dibond onderlaag en nog veel meer. Vraag naar de vele mogelijkheden,voor ons is niks tegek.

Welke seizoen kan je het beste een fotoreportage laten maken?

Vaak wordt er gedacht dat de zomer de mooiste periode is om een fotoreportage te laten maken. Maar wij denken aan een lekkere zonnige dag, een heerlijke temperatuur en een korte broek. Maar voor een hond is dit juist niet fijn omdat een hond doormiddel van hijgen hun warmte kwijt moeten raken, met als gevolg een hijgende hond op alle foto’s.

Wanneer je het beste een reportage kan laten maken is voor elke hond verschillend, graag vertel ik je hier meer over want elk hondenras heeft zijn eigen specifieke kenmerken.

Voordelen fotoreportage in de lente; de natuur komt weer in bloei, dit betekend dat er frisse en fleurige kleuren op de foto kunnen komen te staan. De temperatuur is nog niet zo hoog en dat is wel zo prettig voor de hond.

Nadelen fotoreportage in de zomer; de natuur staat volop in bloei,wij lopen lekker in een korte broek en in een polo de fotoreportage te maken. De hond heeft het moeilijk met hoge temperaturen, veel hijgen, trager reageren op commando’s. Ook het felle licht zal hinderlijk zijn voor de hond en zal gaan knijpen met de ogen.

Voordelen van een fotoreportage in de herfst; de felle kleuren van de zomer gaan veranderen in de warme kleuren van de herfst; oranje,geel en rood. De temperatuur is nu veel aangenamer en dat is voor de hond wel zo prettig.

Een fotoreportage in de winter; geen bladeren meer aan de boom, geen bloeiende bloemen in het veld, maar hoe kouder het wordt, hoe strakker blauw de lucht gaat worden. De zon staat lager en dit veroorzaakt zachter en warmer licht op de foto. Sneeuw foto’s worden in Nederland steeds unieker, dus wacht niet totdat er eindelijk weer sneeuw ligt, want voor je het weet heb je telang gewacht en is je hond er niet meer.

Veel mooie plekjes zijn hetzelfde qua uiterlijk in elk seizoen. Een fotosessie op het strand is elk seizoen hetzelfde, de zee blijft altijd blauw en het strand altijd bruin. Alleen de stand van de zon zal de foto een andere sfeer geven zoals in het najaar een warmere gloed dan in de zomer met een felle gloed.

De drunense duinen, zien er ook bijna altijd hetzelfde uit, alleen enkele weken per jaar staat de heide prachtig in bloei, dit is jammer genoeg elk jaar op een ander moment en niet te voorspellen. We moeten de natuur nemen zoals die op dat moment is.

De provincies Groningen, Drenthe, Friesland, Overijssel, Gelderland, Brabant of Limburg bezoeken wij regelmatig. De provincies Zeeland, Noord-en Zuidholland, Utrecht iets minder vaak. We zullen er altijd onze uiterste best voor doen om zowel jouw als klant als voor Indigodog de reiskosten zo laag mogelijk te houden.

Welke hond je hebt, of het nu een jackrussel, labrador, rescuedog of een labradoodle is, dat maakt voor Indigodog niets uit.

Wij houden van elke hond en  elke hond is bij ons welkom als fotomodel.