Een fotograaf met een hart voor honden. Wij komen naar je toe

 

Mijn hond is bang, kan ik dan wel een fotosessie doen?

Helaas zijn sommige honden inderdaad echt heel bang, dat kan gebeuren. Maar dit hoeft niet meteen een probleem te zijn om een fotosessie te laten maken . Ook bange honden kunnen prachtig op de foto. Dit vraagt alleen om nog wat extra geduld en rust. Ik weet hoe ik met bange huisdieren om moet gaan en ben van mijzelf heel erg rustig en voorzichtig. Bovendien zal ik nooit een bange hond dingen laten doen die hij echt niet wil. Met elk moment tijdens de fotosessie houd ik rekening met het dier, zodat deze niet zal schrikken.

Meestal, wanneer je het in alle rust probeert en het dier niet te veel dwingt zal het geen groot probleem zijn om toch mooie foto’s te maken. Je hoeft in ieder geval niet bang te zijn dat ik iets zal doen wat jouw hond echt niet wil We bekijken altijd samen wat het beste is voor jouw hond . En als het écht niet gaat, dan proberen we om de hond op een andere manier toch ontspannen te laten worden. De hond gaat altijd voor. Ik heb in al die jaren dat ik hondenfotograaf ben nog nooit meegemaakt dat een hond niet op de foto wil. Wij geven de lukt altijd garantie, lukt het echt niet om jouw hond op de foto te krijgen dan betaal je geen opnamekosten. Het proberen waard mocht je toch nog twijfelen.

Indigodog Hondenfotografie heeft veel ervaring met honden uit het buitenland

Met een net geadopteerde hond ga je niet direct een fotosessie laten maken. Je brengt jouw hond in een stressvolle situatie, alsof de hele adoptie én al die nieuwe dingen nog niet zenuwslopend genoeg zijn in het begin! Geef elkaar eerst de tijd om een goede relatie en een sterke vertrouwensband op te bouwen voor je hem nog meer nieuwe dingen gaat leren zoals fotomodel te zijn. Een hond met stress leert niets, dus alle tijd om met stapjes de wereld te verkennen! Jij bent nu zijn begeleider om alle nieuwe dingen te ontdekken.

Toon respect voor je nieuwe hond, neem de tijd en heb geduld.

 

Sommige adoptiehonden hebben een dramatisch verleden meegemaakt. En nee, dan heb ik het niet over de standaard straathond die zelf aan eten moest komen. Maar een verleden van misbruik door mensen, van trauma’s tot verwondingen maar blijf hier niet in hangen.Een hond denkt niet terug aan zijn slechte verleden.Bovendien heeft jouw hond  er niets aan dat je hem behandelt alsof hij nog steeds mishandeld wordt. Dat neemt niet weg dat je toch respect moet tonen voor zijn angsten. Leer vooral zelf veel van je hond te houden, biedt hem wat hij nodig heeft en doe dat vooral met heel veel geduld.

Geduld bij een fotosessie van Indigodog Hondenfotografie is ook de belangrijkste factor.

Wij rekenen geen uurtarief en dat is voor de hond wel net zo prettig. Want als jij als baasje ongeduldig wordt dan merkt de hond dit ook. Doen we een uurtje langer over de fotosessie, dan betaal je echt geen cent meer. Daarom staan bij ons de hond altijd op nummer 1.  Alles op z’n tijd. Alles voor het beste plaatje.

Wij maken alleen buiten fotoreportages, dat is een natuurlijke omgeving van een hond en kan zo zichzelf zijn. Of de hond met een bal wil spelen of lekker wil zwemmen in de dinkel of een andere rivier of beek,wij passen ons aan.

Groot, klein, rashond of kruizing, een hond is onze allerbeste vriend!