achter de schermen van een fotosessie

blog
  • 26 mrt 2024

achter de schermen van een fotosessie

Achter de Schermen: Hoe een Hondenfoto wordt Gemaakt – Hondenfotografie in de Vrije Natuur

Als trotse hondenbaasjes weten we allemaal hoe belangrijk onze honden voor ons zijn. Onze honden zijn niet alleen huisdieren, maar maken deel uit van onze familie. We willen de bijzondere momenten met hen vastleggen en koesteren voor altijd. Een geweldige manier om dit te doen is door professionele foto’s van onze honden te laten maken. Maar hoe worden deze adembenemende hondenfoto’s eigenlijk gemaakt? In deze blogpost nemen we je mee achter de schermen van hondenfotografie in de vrije natuur, waarbij we geen tijdsdruk hebben en veel ervaring hebben met het fotograferen op grote afstand.

Het eerste en belangrijkste aspect van het maken van prachtige hondenfoto’s is de keuze voor een locatie in de vrije natuur. In tegenstelling tot een studio-omgeving biedt de natuur een scala aan mogelijkheden voor unieke en levendige foto’s. Denk aan uitgestrekte velden, kleurrijke bloemen, kabbelende beekjes en mysterieuze bossen. Deze achtergronden geven de foto’s een gevoel van vrijheid en laten de ware persoonlijkheid van je hond naar voren komen.

Een ander cruciaal element is het vermijden van tijdsdruk. In tegenstelling tot een snelle snapshot, willen we een moment vastleggen waarin je hond volledig ontspannen en zichzelf is. Dit betekent dat we ruim de tijd nemen om een connectie te maken met je hond voordat we beginnen met fotograferen. We willen dat je hond zich op zijn gemak voelt en vertrouwen in ons heeft. Door geduldig te zijn en te wachten tot je hond zich comfortabel voelt, kunnen we de meest authentieke en emotionele foto’s maken.

Vanaf 2002 ben ik professioneel hondenfotograaf en heb veel ervaring met alle soorten honden. Het fotograferen op grote afstand is ook een belangrijk aspect van hondenfotografie. Honden zijn speelse wezens en het kan een uitdaging zijn om ze stil te laten zitten voor een foto. Maar maak je geen zorgen! Ik weet precies hoe ik met deze situaties om moet gaan. Met het gebruiken van telelenzen kan ik op veilige afstand  blijven om je hond niet te intimideren. Hierdoor kunnen we de mooiste momenten vastleggen zonder de natuurlijke interactie van je hond te verstoren.

Een veelvoorkomende zorg van hondenbaasjes is dat hun hond niet stil kan zitten voor een foto. Ze denken dat het bijna onmogelijk is om een foto te maken waarop hun hond rustig en kalm is. Maar geloof me, ik heb hier veel ervaring mee! Heb gewerkt met honden van alle energieniveaus en weet hoe we de fotomodellen kunnen laten ontspannen voor de camera. Door gebruik te maken van positieve bekrachtiging en beloningen, kunnen we je hond aanmoedigen om even stil te zitten en te poseren voor die perfecte foto.

Een andere veelvoorkomende zorg is dat de hond tijdens de fotosessie aan de lijn moet blijven. Sommige baasjes denken dat hun hond los moet lopen om de beste foto’s te krijgen. Hoewel loslopen in sommige gevallen mogelijk is, is het niet altijd veilig of praktisch. Tijdens de fotosessie zorgen we ervoor dat de lijn niet opvalt en dat de aandacht volledig op je hond gericht blijft. Een lijn die toch in beeld te zien is, wordt achteraf weggewerkt

Kortom, het maken van prachtige hondenfoto’s in de vrije natuur vergt geduld, ervaring en technische vaardigheden. Door een locatie in de natuur te kiezen, geen tijdsdruk te hebben, veel ervaring te hebben met het fotograferen op grote afstand en de juiste technieken toe te passen, kunnen we de meest adembenemende foto’s van je hond maken. Dus, als je op zoek bent naar een unieke en professionele fotosessie voor je trouwe viervoeter, neem dan contact met ons op en laat ons je helpen om die speciale momenten voor altijd vast te leggen. Elke hond is uniek en dat zie je in de foto’s terug