Afscheid van je hond,een fotoreportage als herinnering. Foto’s zijn voor eeuwig en geeft je een glimlach terug

Honden zijn onderdeel van het gezin

Honden maken tegenwoordig echt onderdeel uit van het gezin. Ze leven met ons in huis, we doen allerlei activiteiten met onze honden en een hond kan ook  ze nuttige taken voor mensen met een handicap. Onze honden steeds ouder door betere kwalitatieve hondenvoeding, vachtverzorging en uitstekende diergeneeskundigen. Een hond van 12 jaar of ouder is tegenwoordig geen uitzondering meer. De emotionele band die je in al die jaren opbouwt is daardoor ook erg sterk, veel meer dan vroeger toen een hond meestal voor de bewaking gebruikt werd. Als je maatje overlijdt hakt dat er emotioneel in. Je bent je beste vriend verloren en hebt er alles aangedaan om te voorkomen dat je hond pijn zou lijden. Het verlies van een hond heeft voor jouw hele gezin een zware impact, maar ook voor de andere dieren in huis.

Beginnen met een pup

Ooit kwam je oude, wijze, lieve hond bij je als jonge, onnozele en ondeugende pup. In het begin moest je de hele dag met hem bezig zijn; je moest dweilen, plas en poep opruimen, en goed op hem letten. Meerder keren per dag moest met hem naar buiten voor zinderlijksheid training, en overal waren er haren en modder en er werd wel eens wat gesloopt… maar goed, dat vergeet je in de loop van de tijd.

Voor het eerst samen naar de puppycursus, lekker alles samen ontdekken. Elkaar leren kennen daar gaat het om! En net toen je dacht dat jij je hond goed kende en begreep daar kwam de puberteit! Jouw hond had ineens bonen in zijn oren en ineens wist niets meer  van de commando’s die hij eerder zo goed kende tijdens de puppy training.

En dan is je hond volwassen!

En dan na alle inspanning is je hond volwassen. Je hond is prima opgevoed, je kunt met hem lezen en schrijven. Je onderneemt leuke dingen samen, je maakt lange wandelingen door de bossen en het is echt genieten om samen te zijn. Je kunt op je hond vertrouwen en omgekeerd geldt hetzelfde. Jullie zijn een team, voor elkaar gemaakt een echte eenheid. Gewoon lekker samen genieten! Geen zorgen meer, alles loopt min of meer op rolletjes en jullie band wordt elke dag sterker.

Hond met grijze haren

Dan komt er een moment dat je kijkt naar je hond en je zijn eerste grijze haren ziet. Ook wordt jouw  hond ook wat rustiger en minder speels. Zonder dat je er bij stil stond, zijn de jaren ineens voorbij gevlogen. Jaren van samen wandelen in weer en wind. Jaren waarbij je hond er gewoon altijd voor je was in de goede maar ook in de slechte tijden.

Voor de eerste keer komt ook het besef dat je vriend er niet voor altijd meer zal zijn. De gedachte alleen al, jij zonder je beste maatje en dat je hem moet gaan missen. Ook de vele haren, de vieze modder, de pootafdrukjes op de vloer en zijn neusvlekken op de ramen wil je nog niet missen. Maar ook jouw hond heeft niet het eeuwige leven.

Herinneringen maken om nooit te vergeten

We maken allemaal oneindig veel foto’s met onze mobiele telefoon. Elk moment wordt zo snel mogelijk vast gelegd, en de foto’s worden overal en aan iedereen getoond.

Maar vertel eens eerlijk, wat doe je eigenlijk met al die digitale foto’s op je mobiel? Zijn ze echt wel scherp als je ze inzoomt? Zijn de kleuren wel mooi helder en fris? Heb je weleens foto’s gewist terwijl je eigenlijk een back up had moeten maken?

Een professionele fotosessie van je hond is de uitkomst om je dierbare en trouwe viervoeter te vereeuwigen. Wij komen naar je toe, gaan mee met een wandeling en maken een fotosessie om nooit te vergeten.

Denk niet we doen het wel een keer, en wacht niet te lang want ook al is jouw hond nu nog jong, eenmaal komen de eerste grijze haartjes en besef je dat de tijd toch sneller is gegaan dan verwacht.

Neem nu contact op met Carmen , de hondenfotograaf van Indigodog Hondenfotografie.

Jong , oud, groot of klein, een hond is onze trouwste vriend.

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto bovenaan de pagina is een cavelier king charles spaniel

Foto met kind en een blonde labrador

Pup foto is een witte herder

Volwassen foto zijn 2 rottweilers

Foto met grijze snuit is een kruizing teckel, jackrussel en een beagle

Foto met zandsnuit is een kruizing flatcoated retriever en een labrador