Blue, Ivy en Lilly

blog
  • 25 mei 2022

Blue, Ivy en Lilly

Wat is er leuker dan een mooie familiefoto samen met de honden gemaakt door een hondenfotograaf.

In het hoofdstuk achter de schermen https://indigodog.nl/portfolio/achter-de-schermen/ zie je hoe de foto’s van Blue,Ivy en Lilly gemaakt zijn. Met heel veel geduld maar ook de medewerking van het baasje(s) zorgen ervoor dat je uiteindelijk een supermooi resultaat krijgt.

Bij een familiefoto is het de grootste uitdaging om iedereen dezelfde kant op te laten kijken. Jet wordt hierbij dan ingeschakeld en als iedereen op de goede plek zit, de honden goed worden vastgehouden op dat moment gooi ik achter mij een bal die Jet dan in volle vaart gaat ophalen. Deze secondes zijn dan nodig om snel de foto’s te maken. De actie wordt eventueel nog een keer herhaalt en dan zijn de fotomodellen er klaar mee en willen samen met Jet gaan rennen. Kleine Ivy van 3 maanden vond een vogel die rond vloog toch net iets interessanter dan Jet.

Het lijkt vaak of honden heel lang moeten stil zitten om de foto’s te maken maar in werkelijkheid zijn het echt secondes die je nodig hebt voor het perfecte plaatje. Als fotograaf moet je van te voren al inschatten wat en hoe de hond zal reageren. De instelling van de camera moeten al goed staan alvorens je de foto gaat maken. Door de vele jaren ervaring als hondenfotograaf klopt het meestal 9 van de 10 keer hoe de hond reageert. En tja die ene keer dat het niet zo is, dat blijft juist de uitdaging om bij elke fotoreportage scherp te blijven en snel te schakelen als het toch net iets anders gaat dan normaal.

De onvoorspelbaarheid van honden is wat hondenfotografie zo leuk en uitdagend maakt. Jammer genoeg hoor ik toch nog vaak dat baasjes denken dat hun eigen hond geen fotomodel is en daarom geen fotoreportage willen laten maken. De hond is te druk, kijkt altijd de andere kant op of kan niet loslopen zijn de meest gehoorde opmerkingen. Bij Indigodog hondenfotografie hebben we de lukt altijd garantie. Wij gaan graag de uitdaging aan om ook van jouw honden een fotomodel te maken. Ruim 20 jaar ervaring, veel geduld en weten hoe honden reageren maakt het dat wij deze garantie durven te geven. Lukt het niet om jouw hond mooie opnames te maken dan betaal je de opnamekosten niet. Maar wees gewaarschuwd, er zal uiteindelijk een mooie vergroting bij jouw aan de muur hangen van de onvergetelijke ervaring die je hebt gehad van een fotoreportage van jouw geliefde hond.

Dit is een 60×90 foto op geborsteld aluminium ,ook wel metallic look genoemd. Het materiaal geeft een levendig effect dat door zonlicht van kleur veranderd. De foto ziet er steeds anders uit als je er naar kijkt.