Boyke

blog
  • 15 dec 2021

Boyke

 

Boyke,

Regelmatig wordt mij gevraagd of het niet moeilijk is om een hond mooi op de foto te zetten. Daar kan ik altijd “nee”op zeggen want elke hond is speciaal en bijzonder en heeft een eigen uitdrukking die ik op zo’n ontspannende mogelijke manier vast probeer te leggen. Tijdens de fotoreportage houden we het tempo van de hond aan, want je kan niks dwingen.

Maar 1 fotoreportage staat bij mij op nummer 1 qua moeilijkheidsgraad. Boyke, reportage maart 2009 Stiphoutse bossen.

Boyke was blind en doof, dus een zeer grote uitdaging om hem mooi op de foto te krijgen. Door in de handen te klappen, harde hoge geluiden maken en met de voeten stampen, maakte Boyke even een beweging met zijn koppie om zich te oriënteren. Dit waren echt seconden om de foto te maken. Omdat Boyke af en toe even moest rusten had zijn bazinnetje een oude doos meegenomen om een soort van relaxplekje te creëren in de bossen.

Het was een lange maar ook een hele leuke fotoreportage om te maken. Daarom kan ik met trots vertellen dat je bij Indigodog Hondenfotografie de “lukt altijd garantie” krijgt. Lukt het mij echt niet om van jouw hond een leuke reportage te maken dan betaal je geen opnamekosten. Maar bereid je maar vast voor dat het gaat lukken want Boyke laat zien dat elke hond een fotomodel kan zijn.

Boyke is in 2020 overleden op 19 jarige leeftijd.