Een goede hondenfotograaf in de regio brabant en limburg

Hey wat leuk dat je de website van Indigodog Hondenfotografie gevonden hebt, met de beste en hond vriendelijkste hondenfotograaf  van Brabant en Limburg.

Sinds 2002 zijn wij gespecialiseerd in hondenfotografie en kunnen onze hondenfotograaf als zeer ervaren noemen. Bij ons is elke hond welkom en wij hebben geen tijdslimiet waarin de fotosessie gemaakt moet gaat worden. Dit maakt het voor jou als baasje dat je niet op de klok hoeft te letten maar het is vooral belangrijk dat de hond niet onder druk wordt gezet en we zo de tijd voor de fotosessie kunnen nemen die de hond nodig heeft.

Vaak krijgen we dezelfde vragen en daarom de meeste gestelde vragen en de antwoorden om een indruk te krijgen over onze werkwijze.

Welk moment van de dag is het beste om een fotosessie te maken?

Lichtomstandigheden zijn meestal het beste in de ochtend of een paar uur voor zonsondergang. Midden op de dag als het een erg zonnige dag is zijn de schaduwen het sterkst door de felle zon. Ook bij minder warm weer zal onze viervoeters zich beter en actiever voelen. De meeste honden houden niet echt van de middagzon als het warm is.  Daarom bekijk ik alle omstandigheden en de weersvoorspellingen voor de afgesproken dag om eventueel de afgesproken tijd te veranderen mocht dat nodig zijn.

Wat doen we met de afspraak als het slecht weer is?

Ik fotografeer graag in alle weersomstandigheden, behalve bij zware regenval, de hond zal er dan verregent uitzien en mijn camera is ook niet gek op regen. Ook een stekende zon op een hoogzomerdag met hittegolf-temperaturen probeer ik te vermijden. Dat is voor niemand leuk, maar al zeker niet voor de hond(en).
Uiteraard hoeft het weer niet altijd de spelbreker te zijn. Misschien maken we juist op deze momenten de beste beelden of toch alleszins wel erg unieke beelden.
Krijgen we tijdens de opnames plotseling te maken met slechte omstandigheden ? Ook dan is een nieuwe afspraak mogelijk. Je hebt altijd de keuze om de fotosessie (in overleg) te verplaatsen  naar een andere datum. Maar zoals gezegd hou ik de weersvoorspellingen goed in de gaten en omdat we geen tijdsdruk hebben kan het voorkomen dat we een halfuurtje moeten schuilen als er een bui overtrekt.

Is de prijs van de opnames per hond,want ik heb 3 honden?

Heb je meerdere honden, een hele roedel? Of een nest met pups? Bij mij mogen ze allemaal op de foto! Uiteraard neem ik de nodige tijd voor elke hond apart, dat spreekt voor zich. Hou er rekening mee dat méérdere honden ook méér tijd zal vragen. Zoals eerder aangegeven reken wij bij Indigodog Hondenfotografie geen uurtarief maar reken we de prijs van de opnames naar verhouding van de geselecteerde opnames waar je uit kan kiezen.

Mijn hond kan niet loslopen kan ik dan wel een fotosessie laten maken?

Ja hoor, dat is geen probleem! Bij het boeken van de fotosessie vraag ik standaard naar bijzonderheden. Je kan dan gelijk aangeven dat jouw hond niet los kan lopen. Is het omdat hij wegloopt? Gaat hij graag de neus achterna? Of kan hij niet of minder goed overweg met andere honden? Dan hou ik daar uiteraard rekening mee. Kom ik naar je toe dan weet jij vast locaties waar het rustig is zodat de hond minder snel is afgeleid. Ik kom naar je toe als je in Brabant of Limburg woont en weet ook locaties die volledig omheind zijn.

Waar is Indigodog Hondenfotografie gevestigd?

Wij hebben meerdere vestigingen in Nederland van waaruit de planning wordt gemaakt. Woon je in Brabant of Limburg dan zal vanuit Helmond vertrokken worden. Weet jij geen mooie locatie in jouw eigen omgeving, laat dat dan weten , wij weten de mooiste honden uitlaatplekken in Nederland die geschikt zijn om de fotoreportage te maken.

Mijn hond is bang voor vreemde personen, lukt het dan wel om mooie foto’s te maken?

Geen zorg! In de praktijk komt dit allemaal in orde. Ik werk met veel geduld en overhaast niets. Een aangename en leuke kennismaking tijdens een ontspannende en speelse wandeling lost de meeste problemen op. Jet mijn hond die altijd meegaat tijdens de fotosessie is rustig en past zich heel snel aan de situatie van een bange hond. Ze kan met elke hond overweg en het ijs zal snel breken met jouw hond.

Ik fotografeer vanuit een redelijke afstand waardoor ik weinig in de persoonlijke zone van jou en je hond te vinden ben.

Hoeveel opnames worden er gemaakt?

Honden zijn onvoorspelbaar, zwemt jouw hond altijd en tijdens de fotosessie niet ,tja dat is dan maar zo. Geen enkele fotosessie is hetzelfde. Je weet nooit wat er zal gebeuren tijdens een sessie. Daarom kan ik geen minimum of maximum aangeven hoeveel opnames er gemaakt gaan worden. De kwaliteit is belangrijker dan de kwantiteit. Een sessie met 800 opnames hoeft niet perse beter of slechter te zijn dan een sessie met 250 opnames.

Krijg is een standaard fotopakket?

Uit de vele opnames die er gemaakt zijn wordt gekozen welk pakket er het beste bij jouw fotosessie past. De basis fotosessie bestaat uit ongeveer 40 opnames die je online kan bekijken en bestellen. heb jij meerdere honden of wil je meer opnames hebben om uit te kiezen dan heb je de mogelijkheid in een grote of een extra grote keuze fotopakket.

Krijg ik de foto’s digitaal?

Als fotograaf ben ik van mening dat je meer aan een kant en klaar product hebt dan aan digitale bestanden. Als hondenfotograaf maak ik geweldige foto’s en die verdienen een mooi plekje aan de muur. Wil je een foto op premium papier met een passepartout dan verzorgen wij die voor je. Maar een foto op dibond, en foto als plexifoto, een foto op aluminium , een foto op hout of een mooi fotogeschenk? Bij ons is alles mogelijk en is het eindproduct van uitstekende kwaliteit die jarenlang mee gaat.

Vele andere vragen en antwoorden kan je vinden op  https://indigodog.nl/faq/

Tot ziens bij Indigodog Hondenfotografie die naar jou toekomt in regio Brabant en Limburg.