Een goede hondenfotograaf

Leuk dat je mijn website over hondenfotografie gevonden hebt. Waarschijnlijk zoek je een goede hondenfotograaf die een mooie fotosessie van jouw hond kan maken.

 

Maar ja wat is een goede hondenfotograaf? In het doolhof op internet zijn er tal van fotografen die zich bezig houden om de mooiste hondenreportages te maken. Waarom valt de keuze wel of niet op een bepaalde fotograaf.

Wat belangrijk is dat je je aangesproken voelt in het soort van fotografie over honden. Bij Indigodog hebben we gekozen om alleen buitenreportages te maken. Een hond voelt zich vrij in de natuur en je bent niet beperkt in enkele vierkante meters die je anders in een studio tot je beschikking hebt.

Tijdens een wandeling kijken we wat de hond doet en wat we hem kunnen laten doen. Soms zie je een mooie grote boomstam op de grond die geschikt is om de hond op te laten zitten, of te laten liggen of misschien kan je het fotomodel er wel in te zetten. Niks is van te voren te bedenken hoe een fotosessie gaat verlopen en wat voor een soort foto’s er gemaakt zullen gaan worden.

Dit maakt een fotoreportage voor elk baasje uniek en origineel. Geen enkele hond is hetzelfde en dat maakt het juist voor een hondenfotograaf interessant om hierop in te spelen. Een goede hondenfotograaf werkt niet volgens een bepaald schema of planning maar kan zich a la minute aanpassen aan de situatie. Zijn we bezig met een mooie portret foto maar de hond rent ineens het water in om een tak te pakken dan volgen er direct actie foto’s waar de hond op dat moment mee bezig is. Wij kunnen heel snel schakelen als je hond even niet mee wil werken en je toch dat ene moment wil vastleggen.

Een goede hondenfotograaf is ook een echte hondenkenner en liefhebber. Wij kunnen aan de ogen en aan de manier van doen van de hond zien met wat voor een model we te maken hebben. Een hond kan voor de baas net doen of die blijft zitten maar kan een bepaalde blik in de ogen krijgen die wij herkennen en weten dat de hond zeker binnen een paar seconden zal gaan opstaan en wegrennen van de baas. Het is moeilijk uit teleggen waar we op letten tijdens een fotosessie maar een blik in de ogen zegt meer dan een dik boek. Bij het fotograferen zorgen we er dan ook altijd voor dat de ogen van de hond scherp en helder vastgelegd worden. De ogen van een hond zijn bepalend voor het soort foto die je maakt.

Een goede fotograaf maakt ook pure foto’s zonder teveel achteraf te bewerken. Waarom een foto veel met photoshop bewerken om er een sprookjes sfeer van te maken, of een bepaalde look maken die niet bij de hond past. De foto’s van Indigodog zijn van een uitmuntende kwaliteit dat wij niet eens veel hoeven te bewerken. Ja een beetje contrast toevoegen of een riempje wegwerken, dat is een standaard opfrissing maar zal nooit ten koste gaan aan de originele foto. De hond blijft de uitstaling behouden zoals die in eerste instantie gefotografeerd is. Iemand die goed is met photoshop hoeft niet perse een goede hondenfotograaf te zijn. Wij willen zo min mogelijk een foto bewerken om de puurheid van de hond te bewaren. Is de hond aan het kwijlen en zie je de druppels uit de bek vallen dan is dat juist prachtig om dat te laten zien, geen hondenhaar zou denken om de kwijl weg te halen.

Kies je uiteindelijk voor een fotoreportage van Indigodog hondenfotografie dan kies je meer dan alleen een mooi plaatje. Je kiest bij ons ook voor een leuke en unieke ervaring om jouw hond fotomodel te laten zijn. Bij ons hoeft de hond niet een bepaalde vaardigheid te hebben of perfect te kunnen luisteren, nee tijdens de fotosessie is de hond die het tempo aangeeft en wij passen ons hierop aan. Geen uurtarief maar een vast tarief voor de opnamekosten zodat jij je bezig kan houden met de hond in een ontspannende sfeer en wij de juiste momenten zullen vast leggen.

Of wij de beste hondenfotograaf van Nederland zijn dat bepaal jij door het maken van een afspraak voor een fotosessie.

Wij kunnen met trots zeggen dat Indigodog Hondenfotografie de eerste fulltime hondenfotograaf van Nederland is en wij al vanaf 2002 door het hele land reizen voor de mooiste reportages.