Een hondenfotograaf in brabant en limburg die thuis komt

Welkom bij Indigodog Hondenfotografie, voor elke hond groot of klein,ras of kruizing

Leuk dat je de website van Indigodog Hondenfotograaf gevonden hebt. Wij zijn gespecialiseerd in fotoreportages van honden in de vrije natuur tijdens je dagelijkse wandeling. Heb je een ander huisdier zoals een kat of paard van mag die natuurlijk ook poseren tijdens de reportage. Uiteraard wordt alles aangepast aan het fotomodel want met een kat of poes ga je geen wandeling in het bos maken. De foto’s worden dan hij jou in de tuin of binnenplaats gemaakt. Met je paard of pony gaan we naar de manege of ga je een buitenrit maken over de heide.

Alles is mogelijk en een hond met uitdagingen is zelfs leuker om een reportage van te maken dan en hond die alle hondentrainingen gevolgd heeft. Vaak horen we de opmerkingen mijn hond kan geen fotomodel zijn want;

 • Mijn hond kan niet stilzitten   

Tijdens een wandeling passen we ons aan hoe en wat de hond kan. Vaak wordt er gedacht dat een hond getraind moet zijn en lang moet stil zitten, maar niks is minder waar. Wij hebben foto apparatuur die op grote afstand scherpe foto’s kan maken. Vergelijk het foto’s maken door een hondenfotograaf niet met jouw eigen kunnen met je mobiele telefoon. Wij kunnen onverwachte momenten vast leggen en daarbij de spontaniteit van de hond behouden.

 • Mijn hond kan niet loslopen

Durf jij om welke reden dan ook jouw hond niet los van de riem te laten lopen? Geen probleem, wij nemen nooit een risico dat er foto’s bij een drukke weg wordt gemaakt. Het fotomodel kan ook met riem mooi op de foto worden gezet. Wij kunnen de riem op een bepaalde manier neerleggen dat die op de foto niet te zien is. Ligt er toch een riem in beeld dan werken wij die achteraf met photoshop weg

 • Mijn hond is eigenwijs 

Honden zijn spontaan en hebben een eigen wil, dit is juist leuk om vast te leggen. Vaak bedoelt een baasje bij een eigenwijze hond dat de hond niet naar de camera kijkt. Dit komt meestal dat het baasje met een mobiele telefoon heeft geprobeerd om een foto te maken en de hond zijn of haar koppie wegdraait. Dit komt niet dat de hond eigenwijs is maar dat een hond het erg vreemd vindt dat er een mobiele telefoon heel dicht bij wordt gehouden om een foto te maken. Ook is het de kunst om op dat ene moment de aandacht van de hond te vragen. Dit is vaak al voldoende met 1 woord. Het zijn de secondes die je moet pakken en dat vergeet het baasje vaak.

Indigodog Hondenfotografie bestaat ruim 20 jaar en we kunnen met trots zeggen dat wij heel veel ervaring hebben als hondenfotograaf. Bij ons hebben we de actie dat als je twijfelt of jouw hond wel geschikt is als fotomodel wij de lukt altijd garantie durven te geven. Deze garantie houdt in dat je met onze hondenfotograaf een afspraak maakt en er in alle rust een reportage wordt gemaakt, rekening houdende met de eigenschappen die jij zo moeilijk vindt van jouw hond. De hondenfotograaf heeft zoveel ervaring dat er op een speelse manier tewerk wordt gegaan. Geen tijdsdruk en geen moeilijke commando’s.

Lukt het echt niet om van jouw hond een mooie fotosessie te maken dan betaal je de opnamekosten niet. Een goede deal en het proberen waard toch?

Bij Indigodog is elke hond welkom

In Brabant gaan we vaak naar

  1. Loonse en Drunense Duinen Noordwest – Kaatsheuvel
   Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen (3500 ha) is het grootste stuifzandencomplex van Europa. Honden kunnen hier rennen, spelen en er is een groot meer waar ze kunnen zwemmen.
  2. Chaamse Bossen – Chaam
   Ten zuiden van Breda, tussen Chaam en Gilze liggen de Chaamse bossen (1324 ha). Een gebied met bos, grasland en heivelden met vennetjes. In het zuidelijke gedeelte mogen de honden loslopen.
  3. Herperduin / Herpse bossen – Herpen
   Het bos van 400 ha is een onderdeel van natuurgebied Maashorst. Het is een fijn natuurgebied met bos, heide, vennen, een zandverstuiving en grote grazers (Schotse Hooglanders en Exmoor pony’s). Niet het gehele bos is losloopgebied. U vindt dit duidelijk aangegeven met borden.
  4. Mastbos – Breda
   Het Mastbos bestaat uit 570 ha aan lange lanen, vijvers en vennetjes. In een gebied van 82 ha mogen honden los lopen. U herkent deze route aan de bordjes langs de paden.
  5. Bomenpark – Heesch
   Een heerlijk stuk natuur tussen Oss, Heesch en Nistelrode. De ideale plek voor uw hond, omdat ze het gehele jaar los mogen lopen. Het gebied bestaat uit bos, speelweides en een grote zwemvijver.
  6. Leenderbos / Molenheide – Leende
   Een groot natuurgebied met naaldbossen, heidevelden en zandvlakten. Het is van belang dat honden in dit losloopgebied goed luisteren in verband met veel loslopend wild.
  7. Sonse bossen – Son
   Een klein en compact bos in Son van 43 ha. De hond mag hier het het gehele jaar loslopen en het gebied is goed voor een wandeling van een kleine drie kwartier.
  8. Strabrechtse heide – Mierlo
   De Strabrechtse heide is een groot gebied van 1850 ha, de gemeente heeft 83 ha aangewezen als losloopgebied. Staatsbosbeheer heeft een leuke snuffelroute uitgezet van 4 km, duidelijk aangegeven met borden.
  9. Boswachterij Dorst / Seterse Bergen – Oosterhout
   In het grote gebied Boswachterij Dorst mag uw hond in het deelgebied Seterse Bergen van 85 ha heerlijk loslopen. Het terrein is licht heuvelachtig met een afwisseling van naald- en loofbomen.
  10. Loonse en Drunense Duinen Zuidwest – Udenhout
   Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen (3500 ha) is het grootste stuifzandencomplex van Europa. Achter het restaurant Bosch en Duin vindt u een groot losloopgebied van 21 ha. Het terrein is een afwisseling van bos en open duinen.
  In limburg gaan we vaak naar
  • De Meinweg. Nationaal Park De Meinweg (Midden-Limburg)  is een aaneengesloten, bosrijk natuurgebied van meer dan 3000 hectare groot.
  • De Brunssumerheide. 
  • Het Savelsbos
  • De Schadijkse Bossen. 
  • Landgoed de Hamert.
  • Het Reindersmeer