Een mooie fotoreportage van mijn hond in de vrije natuur zodat de hond zichzelf kan zijn

Leuk dat je de website van Indigodog Hondenfotografie gevonden hebt. Misschien heb je de website gevonden door zoektermen als; goede hondenfotograaf; hondenfotografie; hondenfotografie op locatie; hondenfotograaf die thuis komt, of hondenfotografie in de vrije natuur.

1 ding is zeker, Indigodog Hondenfotografie maakt geweldige fotoreportages die je niet snel zal gaat vergeten.

Wat maakt mij als hondenfotograaf van indigodog zo bijzonder?

Ten eerste ben ik stapelgek van honden. Toen ik  werd geboren hadden mijn ouders een duitse herder Boerka, en zij week nooit van mijn zijde. Mijn moeder vertelde wel eens dat als het zou kunnen Boerka ook bij mij in de box zou gaan liggen. Maar die ruimte was toch echt te klein voor ons beide. Boerka was mijn steuntje die ik kon gebruiken om te leren lopen. Ze bleef altijd rustig bij mijn staan toen ik wilde gaan staan. Aan haar vacht kon ik mij optrekken.

Samen spelen met een bal, samen een boterham delen je kon het zo gek niet bedenken maar we deden alles samen.

Boerka heeft 6 jaar deel uit gemaakt van mijn leven toen ze plotseling ziek werd en overleed.

Tijdens mijn lagere school periode hadden we Rottweiler Bully die bij ons in de horeca zaak met iedereen vrienden maakte. Bestelde een klant koffie dan liep Bully mee en kreeg dan vaak het koekje. Bestelde een klant een frisdrank dan bleef Bully lekker liggen. Als mijn school was afgelopen om 12.00 uur kwam Bully mij altijd in het bos tegemoet lopen. Bully is 10 jaar geworden en door ouderdom gestorven. snel daarna hadden we Bully “de tweede” en ik was oud genoeg om met hem naar de hondenschool te gaan. Ik kon alles met Bully doen maar mijn zusje ,die Bully als pup erg leuk vond, werd bang van hem toen hij een een flinke grote hond werd. Klasgenootjes van mijn zusje durfden niet meer te komen om te spelen, en voor ons was een hond de hele dag in een kennel ook geen optie. We hebben een goed baasje voor Bully de tweede gezocht, waar hij zonder kleine kinderen goed op zn plek was. 

Voor mij was het een hele domper om mijn vriendje zien vertrekken, want wij hadden het goed samen. Als kind zijnde heb je er verder ook niet veel inspraak over de toekomst van je hond. Je wilt je beste vriend niet kwijt maar door omstandigheden kan het soms toch anders verlopen.

 

Daarna kwam Csepp een kuvasz die 11 jaar werd en Indra ook een Kuvasz die bijna 12 werd. 

Inmiddels was ik het huis uit en kregen mijn ouders na de 2 grote en eigenwijze kuvaszzen een volgzame witte herder. Deze witte herder Yunnah was de meest geweldige gezinshond die we hebben gehad. Ze kon met elk gezinslid goed overweg maar als ik weer op bezoek kwam was het echt feest. Ik nam haar mee met echte grote wandelingen, even een weekendje naar het strand of naar de veluwe. Uit eten bij van der Valk, Yunnah was er altijd bij.

November 2022 merkten we dat Yunnah vaak een piepend geluid maakte tijdens het liggen en weer opstaan. Na diverse onderzoeken bleek ze een grote tumor te hebben en ondanks dat ze toch nog vrolijk leek te zijn en nog steeds graag mee wilde we haar hebben moeten hebben laten gaan. Voor ons houden en hond zien lijden is niet iets wat een super hond niet verdient.

De tweede reden waarom ik hondenfotograaf ben, is dat ik voor elk hondenbaasje een blijvende herinnering kan maken. Een hond heeft niet het eeuwige aardse leven maar we kunnen onze herinneringen wel levend houden door te kijken naar mooie foto’s zoals je jouw hond jaren hebt gekend. De hondenfoto’s van indigodog worden op een speelse manier gemaakt. De hond hoeft geen trucjes te doen of de hele tijd los te lopen. Een hond die plezier heeft in de wandeling en op een ongedwongen manier op de foto wordt gezet zijn de meest spontane acties. Als een klant uiteindelijk tevreden is met het eind resultaat dan heb ik mijn werk goed gedaan.

Kijk naar mijn mooie foto’s op de website en als er vragen zijn dan stuur een bericht waarin je ook iets over je hond verteld.

Hoop voor jouw een onvergetelijke fotosessie te maken.

De foto’s van de duitse herder en de rottweiler pup zijn niet de honden uit het verhaal maar een willekeurige stock foto.

De foto van de witte herder is wel Yunnah. Gemaakt met mijn zusje op het strand.