Fotografie voor elke hondenras of kruizing.Wij komen naar je toe door heel Nederland

Buiten fotografie voor elke hond

 

“Professionele fotoreportage in de vrije natuur in jouw omgeving”

Wil je jouw hond professioneel laten fotograferen in een natuurlijke omgeving? Dan is een fotoreportage van Indigodog een goede keuze.  Jij kiest een mooi natuurgebied, waar jouw hond zich het meest prettig voelt. Denk hierbij aan een bos, stadspark, strand of de duinen. We gaan daar een wandeling maken waar wij de speciale momenten van jouw hond vastleggen. Mocht je echter nog geen idee hebben welke locatie geschikt is, dan kan ik ook zelf met suggesties komen voor mooie natuurgebieden bij jou in de buurt.

 

Op de dag van de fotoreportage is het vanzelfsprekend belangrijk dat de weersomstandigheden  goed genoeg zijn. Wanneer de lucht te donker is of de kans dat het gaat regenen die dag, zullen we onze afspraak verplaatsen naar een andere datum. Uiteraard zitten voor jouw hier geen extra kosten aan verbonden. Het weer is onvoorspelbaar en op de dag zelf pas het beste te beoordelen.

 

“We stellen jouw hond volledig op zijn gemak”

Zoals verteld gaan we een lekkere wandeling met jouw hond maken. Voor de fotosessie is het niet belangrijk hoe lang de wandelroute is. We gaan samen op zoek naar de mooiste plekjes in het natuurgebied waar we de wandeling maken. Zodra jouw hond helemaal op zijn of haar gemak is beginnen we met de fotoreportage.

Op een buiten locatie heeft voor ons de voorkeur als je jouw hond natuurlijk helemaal vrij los kan laten lopen. Denk hierbij er wel aan dat het een rustige en veilige omgeving voor de hond is. Mocht jouw hond dat niet los kunnen lopen, dan is het uiteraard ook mogelijk om het fotomodel tijdens de fotoreportage aangelijnd te houden. Een riem die in beeld ligt wordt achteraf met photoshop weggewerkt.

Als hondenfotograaf zorg ik er altijd voor dat het tempo van de fotosessie wordt aangepast aan de hond. Elke hond is immers anders.  Neem zelf ook dingen mee zoals een bal, favorite knuffel of piepspeeltje waar jouw hond gek van is. Deze zullen helpen om de aandacht te krijgen, maar ook om de hond actief te houden. We proberen het jouw hond helemaal naar zijn of haar zin maken, want we willen tenslotte foto’s waar op jouw hond  helemaal van het beeld afspat.

“De natuurlijke omgeving als achtergrond”

Tijdens een fotoreportage op een buiten locatie, maak ik zoveel mogelijk gebruik van specifieke kleur, en structuur accenten uit de natuurlijke omgeving. In mijn fotoreportages streef ik naar een zo goed mogelijk beeld van de hond die er centraal opstaat en waarbij de omgeving in de foto goed maar niet opvallend aanwezig is.

Er zijn fotografen die achteraf de foto’s zo bewerken dat je bijna niet meer kan zien waar de foto’s gemaakt zijn. Of de kleuren zo veranderen dat het niet meer natuurlijk overkomt. Wij van Indigodog behouden de foto’s van de werkelijke kleuren, hooguit wordt het contrast iets aangepast. Een goede fotograaf heeft voor een perfecte foto bijna geen nabewerking van photoshop nodig. Een foto is goed of niet.

Benieuwd naar mogelijkheden hoe wij van jouw hond ook een fotomodel kunnen maken,neem dan nu contact op.

 

 

Hondenrassen die wij vandaag gefotografeerd hebben:

Labrador Retriever ,de populairste hond in Nederland zetten wij regelmatig op de foto. Ze zijn vaak in voor een geintje en ze zwemmen als de beste.

Duitse Herdershond de hondstrouwe, en moedige viervoeter. De combinatie van gehoorzaamheid en intelligentie zorgt ervoor dat de herder snel leert. Stokken apporteren zijn ze dan ook dol op. Hoe groter de stokken hoe leuker.