Fotosessie van je hond in de Loonse en Drunense duinen in brabant

Een fotosessie van jouw hond tijdens een wandeling

Wat leuk dat je mijn website over hondenfotografie gevonden hebt. Hier vind je alle informatie over het onderwerp hondenfotografie. Als hondenfotograaf kan ik je er van alles over vertellen, maar belangrijker nog is het laten zien van mijn portfolio. Mijn foto’s spreken voor zich, ik heb een zeer ruime portfolio maar kan slechts een kleine selectie op de website laten zien.

Bij het portfolio zie je enkele voorbeelden van het resultaat van fotosessie’s die gemaakt zijn. Van de vele reportages die ik sinds 2002 gemaakt heb is dit maar een kleine selectie. Ik ben niet ras gebonden, elke hond is welkom groot of klein. Mijn passie voor het vastleggen van je geliefde viervoeter is mijn grootste kracht en drijfveer. Elke hond is anders en dat maakt het werk van hondenfotograaf zo leuk.

Met eindeloos veel geduld lukt het keer op keer om een mooie blijvende herinnering voor altijd vast te leggen. Kijkt rustig verder op mijn website naar de vele mogelijkheden. Neem gerust contact op voor het stellen van vragen, meer informatie of het maken van een afspraak voor een fotosessie met hond.

Als hondenfotograaf werk ik door heel Nederland . 7 dagen per week sta ik klaar mits het weer het toelaat. Samen met mijn eigen hond Jet kom ik naar je toe en vandaar gaan we naar de locatie waar we de fotosessie gaan maken.

Ik kijk uit naar een kennismaking met jouw hond(en),want jouw hond is toch de allerknapste?

Hoe gaat een fotoshoot met hond op locatie nu in z’n werk?

Ik kom bij jou thuis en maak kennis met jouw hond. Vele voorbeeld materialen heb ik bij me, zoals een foto op hout, een foto op plexi, op dibond of op canvas. Je kan de materialen bekijken hoe ze qua lichtinval het beste in jouw interieur passen. De keuze die je wilt bepaal je achteraf als de reportage gemaakt is. Als alles uitgelegd is gaan we  aan de wandel. Tijdens de wandeling doen zich meestal hele leuke situaties voor waar ik dan gebruik van maak. Dit levert mooie en spontane foto’s op. Juist deze foto’s laten zich van te voren niet regisseren. Bedenk niet teveel wat je graag van je hond wilt vastleggen maar laat de hond zijn vrije gang gaan. De hond is onvoorspelbaar en dat maakt het werk als hondenfotograaf zo leuk. Mijn ervaring is dat dit altijd goed komt met mooie en unieke foto’s, ook al wil jouw hond niet altijd meewerken. Een hond vermaakt zich opperbest in de natuur en daarom heb ik ook gekozen om alleen buitenopnames te maken. Wij hebben een leuke en gezellige fotoshoot met hond op locatie en een herinnering om nooit te vergeten.

 

Loonse en Drunense duinen

Er zijn vele mooie locaties om een fotosessie te maken,waar ik veel kom zijn de Loonse en Drunense duinen in Brabant.

Zandvlaktes, naaldbossen, velden vol heide. De Loonse en Drunense Duinen in Brabant zijn gewoon weg schitterend! Het hele jaar door kun je hier naar hartenlust wandelen door het mulle zand en met je trouwe viervoeter van de natuur genieten.

In de Loonse en Drunense Duinen zijn twee loslooproutes met losloopgebied voor honden. De loslooproutes die je kunt wandelen staan goed aangegeven met blauwe paaltjes met daarop de afbeelding van een hond.

Je kunt dus kiezen uit twee loslooproutes. Die van 4,5 km bij De Roestelberg en die van 4 km tussen Natuurpoort Herberg De Drie Linden en De Rustende Jager.

 

3 witte herders ,Noa, Sjuul en Berend, op de uitkijk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Indigodog hondenfotografie is er voor alle hondenrassen en kruizingen daarvan. Hieronder de beschrijving volgens raad van beheer van de 10 populairste rassen in Nederland.

 Labrador Retriever 

De populairste hond in Nederland is de trouwe, lieve, geduldige Labrador Retriever. Ze hebben dan ook een karakter dat perfect karakter samengaat met het gezinsleven. Ze houden van het gezin, zijn perfect met kinderen en willen altijd wel spelen. Daarnaast zijn ze ook perfect als jachthond, blindengeleidehond of reddingshond.
Let er op dat Labradors helemaal gek zijn op eten, ze zullen zelf niet stoppen. Jij bent er dus verantwoordelijk voor dat ze niet te dik worden!
 Duitse Herdershond 

De hondstrouwe, moedige Duitse Herder. De combinatie van gehoorzaamheid en intelligentie zorgt ervoor dat de herder snel leert.

 

Golden Retriever 


Familie van de Labrador en ook een perfecte gezinshond. Gehoorzaam, intelligent en een hoge ‘will to please’. Hou de Golden goed in beweging anders kan de hond sloom worden. Ze houden van alle spelletjes, dingen ophalen, speuren, volgen, zwemmen, etc. De retriever familie is gefokt om prooi op te halen bij de jacht en hierdoor zijn ze zacht in de bek.
Berner Sennenhond 


Nog zo’n perfect gezinshond is de rustige, gehoorzame Berner Sennenhond. Een hond die behoort tot de dogachtigen (net zoals de St. Bernard en de New Foundlander). Deze grote wat logge hond moet je niet nemen als je op een dag urenlang mee moet gaan lopen (neem dan een jachthond).
Staffordshire Bull Terrier 

De Staffordshire heeft niet altijd een even goede naam, maar als deze hond goed wordt opgevoed is het een perfect hond voor het hele gezin. Ze zijn helemaal verzot op alle aandacht die ze kunnen krijgen, willen altijd wel spelen, zijn goed met kinderen, etc.
Probleem is dat ze ooit gefokt zijn voor gevechten met stieren, hierdoor zijn ze gigantisch sterk. Je bent als eigenaar ook verantwoordelijk om de hond goed te socialiseren en er een vrolijke hond van te maken.
Chihuahua, korthaar en langhaar 


Misschien is de Chihuahua een van de kleinste honden, maar in dapperheid is het een van de grootste. Voor niemand bang, ook niet voor de grootste hondenrassen. Een lief en vrolijk hondje dat altijd wel zin heeft om iets te beleven. Kan lastig zijn met kinderen, omdat de Chihuahua makkelijk te bezeren is.
Boxer 


De Boxer is een vriendelijke, energieke, dappere hond die zeer trouw is naar de baas en de familie. Heeft altijd wel zin om iets te beleven.
Franse Bulldog 

De Franse Bulldog is gek op mensen en aandacht! Energiek, eigenwijs en lief.
Cavalier King Charles Spaniel 

De Cavalier King Charles Spaniel is een kleine, actieve, aanhankelijke, dappere, blije, vriendelijke hond. Ze gaan perfect samen met het gezinsleven.
Engelse Bulldog 

De Engelse Bulldog leeft van aandacht van mensen, hij doet er alles voor! Geef je deze hond geen aandacht dan kun je ook problemen krijgen. De Engelse Bulldog gaat perfect samen met kinderen. Let er bij dit ras wel op dat er veel aangeboren problemen zijn (luchtwegen en knieën).