Guss het stoere fotomodel

blog
  • 22 Jun 2023

Guss het stoere fotomodel

Guss, ja je leest het goed, geen Guus, maar Guss is vereeuwigd met een fotosessie op de Cartierheide.

De Cartierheide maakt deel uit van de Brabantse Kempen en bevind zich tussen de weg van Eersel naar Postel en de A67. Het totale gebied is 172 hectare groot en was van origine het jachtterrein van Emile de Cartier de Marchiennes. Dit is de belangrijkste reden waarom het gebied in de jaren 30 niet ontgonnen is. Sinds 1932 is het gebied eigendom van Natuurmonumenten, maar wordt tegenwoordig beheerd door Staatsbosbeheer.  Naast heide vind je in het gebied naald- en loofbossen en een aantal vennen. 

Tijdens de fotosessie was het best warm, Guss heeft lekker met een bal gespeelt en op het einde zelfs nog even in een ven gezwommen om af te koelen.

Guss wilde niet gaan liggen op commando, maar op een onbewaakt moment ging hij toch even liggen en heb ik supermooie portret foto’s van deze knappert gemaakt.

De meest gestelde vraag, vooraf een fotosessie is: “hoelang gaat de fotosessie duren?” Deze vraag is alleen te beantwoorden met; “dat hangt van de hond af”

Een hond heeft tijdens een fotosessie momenten dat er serieus gewerkt moet worden als fotomodel zoals liggen, zitten, apporteren en noem maar op. Maar er zijn ook heel veel momenten dat de hond kan doen en laten wat die zelf wil om niet teveel druk op de hond te leggen.

Een fotosessie moet ook leuk voor de hond zijn zonder enige druk van het baasje of de fotograaf.

We gaan lekker wandelen en voor een groot deel wachten we op de leuke en spontane momenten die zich voor doen.

Guss ging even uitrusten en in een paar seconden heb ik de foto gemaakt die het baasje uitgekozen heeft als de favoriete foto. Deze foto is uiteindelijk een plexi foto geworden in formaat 50×70 waar zelfs Guss trots op is.

Regelmatig kijkt hij naar z’n zelfportret als hij voorbij loopt.