Hondenfotografie van een hond die graag zwemt en een hondenfotograaf in Helmond in Brabant en mijn eigen regio die op locatie komt bij mij in huis

Jouw hond vereeuwigen met een geweldige fotoreportage

Je hebt de website gevonden van Indigodog Hondenfotografie,  want jouw hond zijn is toch ook je beste vriend? De vriendschap met jouw hond is het 100% waard om vast te leggen met een unieke fotoreportage. Foto’s zoals jouw hond echt is, en zoals jij jouw hond dagelijks ziet.

Indigodog Hondenfotografie komt naar jou toe en we gaan tijdens een wandeling in een vertrouwde omgeving een fotosessie maken om nooit te vergeten.

Portret foto’s, actie foto’s , foto’s met jouw samen en foto’s in het water. Alles is mogelijk, we hebben geen tijdslimiet en nemen alle tijd voor het perfecte plaatje.

Een fotoreportage van jouw hond in het water

Water foto’s zijn leuk om te maken, maar jouw hond hoeft echt geen waterrat te zijn om mooie foto’s in het water te maken. Lekker door het water rennen is ook al geweldig voor een foto. Waterspetters geven een mooi effect als de zon schijnt.

 

Honden vinden het heerlijk om een frisse duik te nemen, of het hoog zomer is of een druilerige herfstdag. Zwemmen is gezond voor je hond omdat de gewrichten soepel blijven en door de zwem bewegingen niet worden belast. Wil je waterfoto’s tijdens de fotoreportage kies dan een plek waar je hond veilig kan zwemmen en makkelijk uit het water kan komen. Bij het maken van een fotoreportage is het makkelijk als er weinig begroeiing aan de waterkant is zodat de hond beter in beeld komt zonder dat riet of andere begroeiing het beeld belemmerd. De hondenfotograaf zal zo dicht mogelijk aan de waterkant gaan zitten om de uitdrukking van een zwemmende hond goed vastteleggen.

 

 

Niet alle honden kunnen zwemmen

Vaak wordt gedacht dat alle honden kunnen zwemmen. Toch is niet elke hond een even goede zwemmer. De Labrador is dol op water en heeft zelfs zwemvliezen tussen zijn tenen. Er zijn daarentegen ook rassen die door hun lichaamsbouw of vacht niet of moeizaam kunnen zwemmen zoals een bulldog. Wij zullen nooit een hond dwingen om het water in te gaan als er angst of gevaar optreed. Wil een hond niet zwemmen dan is geen probleem, we doen immers dat wat de hond leuk vindt.

 

Goed voor de gezondheid

Tijdens het zwemmen beweegt je hond alle gewrichten zonder deze te belasten. Door de bewegingen die de achterpoten tijdens het zwemmen maken, traint hij meteen de bilspieren. Zwemmen in rustig water, zoals in een vijver, is goed voor het versterken van de buik- en rugspieren van honden met een lange rug, zoals een teckel. Bij zwemmen in stromend water ,zoals in een beek of rivier, worden de spieren van je hond goed gemasseerd.


 

Samen met je hond in een zwembad

Liefhebbers kunnen hun hond eind van de zomer meenemen naar een zwembad. Veel zwembaden in jouw regio organiseren als afsluiting van het zwemseizoen een speciale hondenzwemdag. Je hond kan dan samen met andere honden en baasjes in het zwembad zwemmen. Wil jij van deze speciale dag foto’s samen met meer hondenbaasjes vraag dan bij Indigodog naar de verschillende mogelijkheden.

Heb je nog spetterende vragen ,stel ze dan gerust via whattsapp of via het contactformulier op onze pagina.