Jouw hond fotomodel in regio Eindhoven, Helmond, Valkenswaard, Weert ,Best, Boxtel

Welkom op de website van Indigodog Hondenfotografie. Wij zijn gespecialiseerd in hondenfotografie en we komen naar je toe. Jouw hond is toch ook je beste maatje en verdient zeker 1 keer in zijn leven een professionele fotosessie.

Wij werken niet met studio achtergronden en grote flitslampen maar bij ons is alles puur natuur.

Soms lig ik als hondenfotograaf letterlijk in de blubber om de mooiste foto’s te maken. Jouw hond mag tijdens de fotosessie doen wat hij wil. Zwemmen, rennen, of smerig worden? voor ons is niks te gek. Hoe meer de hond zichzelf is hoe spontaner worden de foto’s.

Kom jij uit de regio Eindhoven, Helmond, Valkenswaard, Weert ,Best, of Boxtel dan bepaal je zelf waar we naar toe gaan met de fotosessie. Een dicht begroeit bos is meestal niet zo geschikt voor een fotosessie omdat de lichtinval niet constant is. Je hebt dan vaak last van zon en schaduw strepen. Een open gebied zoals de strabrechtse heide of het groene hart zijn bijvoorbeeld perfecte locaties.

Alles is mogelijk, en een hond met uitdagingen is zelfs leuker om een reportage van te maken dan en hond die alle hondentrainingen gevolgd heeft. Vaak horen we de opmerkingen mijn hond kan geen fotomodel zijn want;

  • Mijn hond kan niet stilzitten   

Tijdens een wandeling passen we ons aan hoe en wat de hond kan. Vaak wordt er gedacht dat een hond getraind moet zijn en lang moet stil zitten, maar niks is minder waar. Wij hebben foto apparatuur die op grote afstand scherpe foto’s kan maken. Vergelijk het foto’s maken door een hondenfotograaf niet met jouw eigen kunnen met je mobiele telefoon. Wij kunnen onverwachte momenten vast leggen en daarbij de spontaniteit van de hond behouden.

  • Mijn hond kan niet loslopen

Durf jij om welke reden dan ook jouw hond niet los van de riem te laten lopen? Geen probleem, wij nemen nooit een risico dat er foto’s bij een drukke weg wordt gemaakt. Het fotomodel kan ook met riem mooi op de foto worden gezet. Wij kunnen de riem op een bepaalde manier neerleggen dat die op de foto niet te zien is. Ligt er toch een riem in beeld dan werken wij die achteraf met photoshop weg

  • Mijn hond is eigenwijs 

Honden zijn spontaan en hebben een eigen wil, dit is juist leuk om vast te leggen. Vaak bedoelt een baasje bij een eigenwijze hond dat de hond niet naar de camera kijkt. Dit komt meestal dat het baasje met een mobiele telefoon heeft geprobeerd om een foto te maken en de hond zijn of haar koppie wegdraait. Dit komt niet dat de hond eigenwijs is maar dat een hond het erg vreemd vindt dat er een mobiele telefoon heel dicht bij wordt gehouden om een foto te maken. Ook is het de kunst om op dat ene moment de aandacht van de hond te vragen. Dit is vaak al voldoende met 1 woord. Het zijn de secondes die je moet pakken en dat vergeet het baasje vaak.

Indigodog Hondenfotografie bestaat ruim 21 jaar en we kunnen met trots zeggen dat wij heel veel ervaring hebben als hondenfotograaf. Bij ons hebben we de actie dat als je twijfelt of jouw hond wel geschikt is als fotomodel wij de lukt altijd garantie durven te geven. Deze garantie houdt in dat je met onze hondenfotograaf een afspraak maakt en er in alle rust een reportage wordt gemaakt, rekening houdende met de eigenschappen die jij zo moeilijk vindt van jouw hond. De hondenfotograaf heeft zoveel ervaring dat er op een speelse manier tewerk wordt gegaan. Geen tijdsdruk en geen moeilijke commando’s.

Lukt het echt niet om van jouw hond een mooie fotosessie te maken dan betaal je de opnamekosten niet. Een goede deal en het proberen waard toch?