Trouwe klanten met dezelfde hond

blog
  • 16 feb 2023

Trouwe klanten met dezelfde hond

 

 

Weet je het nog toen je je hond voor het eerst zag. Klein donzig en onder de indruk van alle nieuwe dingen die elke dag voorbij kwamen. Je ging naar een hondenschool om je hond de beste van de klas te laten zijn. Samen op vakantie, veel hondenvriendjes in de buurt en af en toe een knipbeurt bij een hondentrimmer.

De jaren gaan voorbij en jij en je hond worden echt dikke maatjes.

Dan komt er een moment dat je kijkt naar je hond en je zijn eerste grijze haren ziet. Ook wordt jouw  hond ook wat rustiger en minder speels. Zonder dat je er bij stil stond, zijn de jaren ineens voorbij gevlogen. Jaren van samen wandelen in weer en wind. Jaren waarbij je hond er gewoon altijd voor je was in de goede maar ook in de slechte tijden.

Voor de eerste keer komt ook het besef dat je vriend er niet voor altijd meer zal zijn. De gedachte alleen al, jij zonder je beste maatje en dat je hem moet gaan missen. Ook de vele haren, de vieze modder, de pootafdrukjes op de vloer en zijn neusvlekken op de ramen wil je nog niet missen. Maar ook jouw hond heeft niet het eeuwige leven.

Daarom is het ook zo fijn om mooie foto’s van je hond te hebben om te herinneren aan de tijd samen.

Gelukkig zijn er veel klanten van Indigodog Hondenfotografie die na verloop van tijd terug komen met dezelfde (nu oude) hond om ook deze bijzondere periode te vereeuwigen.

Ook ze de baasjes van Akita. In 2009 heb ik een uitdagende reportage van Akita gemaakt waarbij het leven van haar bestond uit rennen ,rennen en nog eens rennen. Met veel moeite en geduld heb ik een fotoreportage van Akita gemaakt, zoals ze op dat moment was.

In 2022 heb ik weer een reportage van Akita gemaakt en nu was ze relax en maakte zich nergens meer druk over. Rennen doet ze nu in een ander tempo en het maken van een portretfoto was nu moeilijker omdat het gehoor niet meer was zoals jaren ervoor.

Blij dat de baasjes een mooie herinnering hebben en dankbaar dat ik weer een fotoreportages heb mogen maken.