Veel gestelde vragen aan een hondenfotograaf

Leuk dat je mijn website over hondenfotografie gevonden hebt. Wellicht heb je een specifieke vraag maar laat mij eerst een paar veel gestelde vragen beantwoorden.

Algemene informatie over het maken van een fotoreportage in jouw eigen vertrouwde omgeving

Een fotosessie van jouw hond wordt altijd tijdens een wandeling gemaakt. Waar we naar toegaan laat ik aan jouw over, jij weet of jouw hond graag zwemt of door weilanden rent.
Uiteraard adviseer ik je over locaties in jouw regio, wat de beste momenten van de dag zijn om aftespreken. Tijdens de fotosessie in Helmond of Mierlo verloopt alles zonder tijdsdruk. Alles wordt afgestemd op jouw hond zodat hij met veel plezier zijn gang kan gaan. Het fotomodel mag rondrennen, springen, zwemmen of samen met jouw als baasje poseren. Jij bepaalt wat de hond doet en de hondenfotograaf maakt zoveel verschillende opnames zodat jij een totaalbeeld hebt van deze speciale dag.
Na de opnames wordt er een selectie gemaakt van de allerbeste beelden. Op jouw eigen online fotoalbum kan jij de selectie bekijken.Jij bestelt wat je wilt want iedereen heeft een andere smaak wat mooi is. Wij leveren alleen hoogwaardige eindproducten van superluxe kwaliteit. Veel bestelde producten zijn foto op canvas, een foto op dibond en een plexifoto.
Jouw online fotoalbum blijft een ruime tijd beschikbaar voor jou. Zo heb jij, je familie, en je vrienden ruim de tijd om op een later tijdstip rustig naar de foto’s te kijken. Kom je er zelf niet uit wat de mooiste foto is die we gemaakt hebben op de heide of aan de waterkant, neem dan gerust contact op met hondenfotograaf Carmen van Indigodog Hondenfotografie, zij kan je goed adviseren.

Op locatie

Wandel je elke dag op de strabrechtse heide in Heeze of ga je wekelijks naar het keelven in Someren,dan kunnen we daar een mooie fotosessie van jouw hond maken. Het belangrijkste van een locatie voor een fotosessie is dat het een open gebied moet zijn. Een bos is mooi om te wandelen maar voor een fotosessie kan het te donker zijn. Weet je geen geschikte locatie in jouw buurt kom dan naar Helmond, ik weet prachtige natuurgebieden, waar we in de buurt veilig kunnen parkeren en een fantastische wandeling kunnen maken.

Let op dat een populair hondengebied in het weekend vaak erg druk is. Beter is het om daar op een door de weekse werkdag aftespreken dan is het er meestal een stuk rustiger. Een ideaal moment om jouw prachtige hond ongestoord te kunnen fotograferen!

Welke dagdeel is het beste voor een fotosessie?

Lichtomstandigheden zijn meestal het best juist na zonsopgang dus vroeg in de ochtend of een paar uur voor zonsondergang eind van de middag. Maar dit is vaak moeilijk te realiseren omdat elke dag de lichtinval toch anders is en we rekening moeten houden met onze dagelijkse planning. Een warme zonnige dag is voor ons prettig maar voor een hond is het vaak een belemmering. De hond gaat sneller hijgen en is het te warm om echt actief te zijn. Het belangrijkste is dat het een heldere droge dag is en de temperatuur niet te hoog. Hebben we een afspraak en twijfelen we over de weersomstandigheden op de dag zelf dan bellen we ’s morgens om te bepalen wat we werkelijk gaan doen.

Eerst naar een trimsalon?

Dat kan maar niks moet. Alles is afhankelijk van jouw wensen hoe jij jouw hond graag ziet. Een hond hoort op de foto te staan zoals jij hem dagelijks ziet. We beginnen altijd met droge foto’s en als die eenmaal gemaakt zijn mag de hond door het bos rennen, de heide rond snuffelen en in waterplassen plonsen. Een honden fotoshoot bij Indigodog Hondenfotografie staat garant voor lol, plezier en gezelligheid voor zowel de hond als de baas.

Stel niet teveel eisen aan je hond en laat de hond lekker zichzelf zijn.

Groot, klein, ras met stamboom of straathond, de hond is de trouwste vriend die we hebben.